Banca Mondială preconizează să susţină mai multe proiecte în localităţile din stânga Nistrului

Perspectivele  implementării în localitățile din stânga Nistrului a unor proiecte de asistenţă tehnică au fost discutate marţi de vicepremierul Gheorghe Bălan cu un grup de experţi ai Băncii Mondiale, condus de Alex Kremer, manager de Ţară pentru Moldova.

Oficialul a fost însoţit de specialiştii în transporturi Maria Claudia Pachon şi Elena Lungu, precum şi de alţi reprezentanţi din cadrul instituţiei.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii şi idei privind perspectivele  implementării în localitățile din stânga Nistrului a unor proiecte de asistenţă tehnică  ce vizează: evaluarea rețelei rutiere din regiune, problemele de mediu, controlul poluării, managementul riscurilor de calitate, programele de agro- și/sau eco-turism bazat pe comunitate, instruirea vocațională și antreprenorială pentru tinerii cu nivel scăzut de educație.

O atenţie deosebită a fost acordată studiilor de fezabilitate în domeniul infrastructurii drumurilor, în special, activităţilor preconizate în cadrul Programului de consolidare a încrederii „Suport pentru cunoștințe”.

Vicepremierul a salutat inițiativa de extindere a proiectelor de asistenţă în regiunea transnistreană, menite să modernizeze infrastructura rutieră, menţionând necesitatea evaluării stării drumurilor regionale, actualizării bazei de date în domeniu, dezvoltării coridoarelor de transport și îmbunătățirii situației pe acest segment. Totodată, a fost apreciată disponibilitatea Băncii Mondiale de a oferi asistenţă şi expertiză în acest sens.

În limitele cadrului de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca Mondială, prin realizarea proiectelor de acest gen se va contribui la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, reabilitarea infrastructurii locale, dezvoltarea comunitară a localităților și la promovarea unor programe de parteneriat regional.

În încheiere, Gheorghe Bălan a mulţumit reprezentanţilor Băncii Mondiale pentru activitatea pe care o desfăşoară în beneficiul populaţiei, încurajînd dezvoltarea continuă a acestei colaborări.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare