Un moldovean, bănuit de omor, reţinut de poliţiştii de frontieră într-un lan de floarea soarelui

Un tânăr de 21 de ani, bănuit că a înjunghiat un alt băiat de 21 de ani, a fost reţinut de poliţiştii de frontieră din nordul ţării. Tânărul era ascuns într-un lan de floarea soarelui din proximitatea orașului Lipcani.

Astfel, pe 31 iulie, la nivelul Sectoarelor Poliției de Frontieră ”Criva” și ”Briceni” a parvenit solicitarea din partea reprezentanților Inspectoratului de Poliție Briceni, privind reţinerea unui moldovean de 21 de ani, care este bănuit în comiterea unui omor.

Potrivit poliţiei, tânărul împreună cu amicul său au consumat alcool într-un local din Criva, după care s-au luat la ceartă. Ulterior, aceştia s-au luat la bătaie, victima fiind înjunghiat cu un cuţit în burtă. Tânărul a încercat să se ascundă, după ce a înjunghiat pe amicul său de pahar.

Urmare a acțiunilor întreprinse operativ, polițiștii de frontieră ajutați de colegii patrupezi au reușit să rețină persoana bănuită, ascunsă într-un lan de floarea soarelui din proximitatea orașului Lipcani.

Conform procedurilor legale, tânărul a fost predat Inspectoratului de Poliţie Briceni, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor ce se impun.

Totodată, Poliţia de Frontieră anunţă că într-un alt caz, pe 1 august, în punctul de trecere Ocnița-feroviar, un călător a solicitat ajutorul polițiștilor de frontieră, după ce o persoană necunoscută i-a furat geanta, în care se aflau actele de identitate şi banii.

În context, angajații Sectorului Poliției de Frontieră ”Ocnița” au inițiat acțiuni operative de căutare a hoțului. La scurt timp, în sala de așteptare a gării a fost identificat un bărbat de 27 de ani, pe care victima l-a recunoscut ca cel ce i-a sustras bunurile. Tânărul moldovean a fost transmis angajaţilor Inspectoratului de Poliţie Ocniţa, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor infracțiunii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.