07:18:57 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Conferință de presă la Kiev. Soția lui Platon: „Plahotniuc i-a propus să-i cedeze jumătate din business, dar el nu a acceptat”

Anticorupție 02.08.2016 13:20 Vizualizări15039 Autor: Ziarul National


Denis Șkiptan, avocatul lui Veaceslav Platon, reținut acum o săptămână la Kiev, și soția acestuia, Evgenia Tulcevskaia, le solicită autorităților Ucrainei să nu-l extrădeze pe acesta în R. Moldova, întrucât acesta ar fi cetățean al Ucrainei din 2002 și are numele Veaceslav Kobalev.

Soția acestuia spune că se teme pentru viața lui, dacă acesta va ajunge la Chișinău, „cunoscând Guvernul R. Moldova”, și că arestul lui Platon ar fi „o comandă politică”. Aceasta a dezvăluit că „partenerul de afaceri” al lui Platon, Vladimir Plahotniuc, i-ar fi cerut acestuia să-i cedeze jumătate din businessul său, dar Platon a refuzat și de aceea nu putea veni în R. Moldova.

„Am auzit des că fostul lui partener îl supune presiunilor și el demult nu a mai fost în Moldova. El (Plahotniuc - n.r.) i-a propus să-i cedeze jumătate din businees, dar soțul meu nu a acceptat”, a spus astăzi, într-o conferință de presă la Kiev, fosta Miss Ucraina 2009 care are un copil din căsătoria cu Platon în vârstă de un an și jumătate.

Avocatul lui Platon, bănuit la Chișinău de implicare în furtul miliardului și în schema spălării banilor rusești prin R. Moldova, afirmă că acesta este de acord să colaboreze cu FBI.

„Extrădarea lui Veaceslav Kobalev în R. Moldova este imposibilă. Acesta este cetățean al Ucrainei și a renunțat la cetățenia Federației Ruse și cea a R. Moldova”, a declarat Șkiptan.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md