Nantoi: Leancă, singurul om din PPEM care s-a opus participării la proteste. Asta a distrus partidul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Iurie Leancă, președintele PPEM, a fost singurul om din partid care s-a opus ca formațiunea politică să se identifice cu protestele organizate de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr, iar acest lucru a dus la distrugerea partidului, susține Oazu Nantoi.

Potrivit acestuia, în prima parte a anului 2015 mai mulți fruntașii ai PPEM au propus ca partidul să se identifice cu revendicările protestatarilor și să participe la manifestații, însă Iurie Leancă s-a opus cu vehemență.

„El nu a explicat în niciun fel. S-a opus (participării la proteste, n.r.). A anihilat această idee din temelie. După asta am înțeles că proiectul PPEM nu are perspective și noi ne-am concentrat pe activitatea din Consiliul Municipal. Noi am înțeles că PPEM-ul nu s-a realizat ca proiect politic”, a declarat Nantoi, care este vicepreședinte al formațiunii.

El mai susține că majoritatea persoanelor care au aderat la partid în campania privind alegerile „și-au pus anumite întrebări” și ulterior „au refuzat să se consolideze în structuri teritoriale”.

Vicepreședintele PPEM l-a criticat dur pe Leancă și pentru faptul că a acesta a acceptat să semneze un „acord de colaborare” cu actuala majoritate parlamentară, dirijată de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Acest acord este un document steril. Este un nonsens să te aliniezi la o coaliție creată prin șantaj și corupție într-un stat captiv și să te declari garant al reformelor proeuropene. Asta înseamnă să devii complice”, a subliniat Oazu Nantoi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...