La încheierea primei etape a procesului de admitere, instituţiile de învăţământ superior din capitală păreau pustii. La Universitatea Tehnică, absolvenţii nu au mai făcut cozi ca în primele zile.

Şi rectorul Universităţii Tehnice confirmă că deţinătorii diplomelor de bacalaureat s-au grăbit să depună actele în primele zile.

Potrivit rectorului UTM, cele mai solicitate sunt specialităţile „Tehnologii Informaţionale” şi „Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei Publice”, unde şapte tineri luptă pentru un loc finanţat din buget, iar la specialităţile „Arte Decorative” şi „Ingineria Mediului” nu a fost depus niciun dosar până astăzi. Nici la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” nu am găsit prea mulţi absolvenţi de liceu. Această tânără spune că vrea să devină învăţătoare.

Ca în fiecare an, la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, cele mai solicitate sunt facultăţile de bază, spun responsabilii din comisia de admitere.
Potrivit Ministerului Educaţiei, în cele 30 de universităţi din republică sunt disponibile aproximativ 17.400 de locuri, dintre care şase mii sunt fără taxă. Rezultatele intermediare ale admiterii vor fi anunţate pe 4 august. Până pe 8 august, tinerii vor trebui să depună documentele în original la instituţia aleasă, iar rezultatele finale vor fi afişate până pe 11 august.