Sergiu Cebotari, despre arestarea sa: „Am fost luat cu forţa şi prevenit să nu fac nicio dezvăluire că o să mă ucidă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sergiu Cebotari susţine că a fost reţinut în timp ce se îndrepta spre Parlament pentru a aduce originalul probelor ce ţin de schema cu anabolizante de la Poşta Moldovei, accentuând faptul că doar cu câteva zile până la încătuşarea sa a fost ameninţat cu moartea.

„Reţinerea mea a fost legată cu faptul că eu mă îndreptam spre Parlament să aduc probe în original, dovezile care demonstrează că Poşta Moldovei duce anabolizante, droguri, armament, organe peste hotarele ţării. Eu marţi am avut o întâlnire la care am fost luat cu forţa şi prevenit să nu fac nicio dezvăluire că o să mă ucidă”, a declarat Cebotari în sala de judecată după ce i-a fost prelungit mandatul de arest.

„Toate instituţiile acreditate din Moldova, puneţi-i odată capac lui Plahotniuc, el este coordonatorul şi criminalul care face toate lucrurile care se întâmplă în Moldova”, a susţinut fostul angajat de la Poşta Moldovei, potrivit jurnal.md.

Fostul angajat al Poștei Moldovei, care a dezvăluit anterior o schemă prin care se traficau anabolizante către mai multe state ale lumii prin intermediul întreprinderii „Poşta Moldovei”, a primit arest pentru 30 de zile.

Judecătoria raionului Nisporeni a eliberat astăzi, 1 august, un mandat de arest pe un termen de 30 de zile pe numele lui Sergiu Cebotari. Acesta a fost arestat la 29 iulie.

Potrivit oamenilor legii, Cebotari a fost arestat deoarece, în acest an, în adresa Inspectoratului de Poliţie Nisporeni au parvenit 16 plângeri ale cetăţenilor în care se menţionează că acesta ar fi pretins prin înşelăciune muncă forţată.

Citește și: Deputatul Cobzac face dezvăluiri despre discuțiile cu Sergiu Cebotari: „A fost amenințat cu moartea”

Deputatul Grigore Cobzac, șeful comisiei de anchetă privind traficul cu substanțe ilegale prin intermediul „Poșta Moldovei” a dezvăluit sâmbătă detalii despre discuțiile pe care le-a avut vineri cu Sergiu Cebotari vineri, înainte ca acesta să fie reținut.

Potrivit acestuia, Cebotari urma să-i transmită vineri noi probe pentru comisia de anchetă, însă a solicitat să-i fie asigurată securitatea, întrucât a fost amenințat cu moartea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...