Satul olimpic din Rio de Janeiro nu este locul de cazare pentru baschetbaliştii americani. Personalul "Dream Team"-ului a decis că numeroasele probleme cu energia electrică, scurgerile de apă, scurgeri de gaze, lipsa apei calde, murdăria, dar mai ales securitatea din satul olimpic nu le vor permite jucătorilor să se antreneze cum trebuie. “Satul olimpic nu este cel mai bun loc pentru a ne pregăti”, a afirmat purtătorul de cuvânt al echipei americane. Costul cazării se ridică la suma de 12.000 de euro, săptămânal. “Silver Cloud Liner” are un casino, piscine, bibliotecă, baruri, magazine şi desigur camerele spaţioase, în timp ce satul olimpic are 31 de clădiri cu condiţii improprii pentru unele delegaţii dintre cei aproximativ 10.000 de sportivi cazaţi.

Jerry Colangelo, directorul echipei americane, a explicat deja această alegere, invocând securitatea lotului. “Pentru că sportivii noştri sunt foarte cunoscuţi, suntem cei mai îndreptăţiţi să mergem dincolo de ceea ce ne-au oferit organizatorii, în ceea ce priveşte securitatea jucătorilor. Noi facem tot ce trebuie pentru a ne proteja sportivii”, a sunat replica acestuia.

Hotel sau vas de lux

Nu este prima oară când “Dream Team”-ul american evită cazarea în satul olimpic. În 2008, la Beijing, şi în 2012, la Londra, personalul a preferat hotelul şi nu cazarea în satul olimpic, iar în anul 2004, la Atena, s-a cazat pe o altă navă, “Queen Mary II”. Jucătorii de baschet din SUA nu au rămas în satul olimpic, din Barcelona, nici în 1992. “Acest lucru nu-i va împiedica pe sportivii noştri să joace, la Rio, ca întotdeauna”, a spus mai Colangelo.

Au câştigat aurul de 14 ori

SUA şi-a apărat titlul la baschet masculin, la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, din 2012, de la Londra, după ce a învins-o în finală pe reprezentativa Spaniei, cu scorul 107-100. Americanii au câştigat aurul de 14 ori la Jocurile Olimpice în cele 17 participări de până acum. Aceştia n-au lipsit niciodată de pe podium, bifând un argint în 1972 şi un bronz în 1988 şi 2004.