22:28:04 24.04.2024
Stiri

Un partid din R. Moldova a pledat, în SUA, pentru UNIREA cu România. Oficial al Departamentului de Stat: „Este pentru prima dată”

Politică 01.08.2016 19:00 Vizualizări2359 Autor: Ziarul National
Un partid din R. Moldova a pledat, în SUA, pentru UNIREA cu România. Oficial al Departamentului de Stat: „Este pentru prima dată” dreapta.md


Liderii partidului unionist „Dreapta”, Ana Guțu și Dorin Dușciac, s-au aflat, la finele lunii iulie curent, în SUA, și au avut o întâlnire la Departamentul de Stat al SUA cu LaJune Barnes, Moldova Desk Officer, în cadrul căreia au explicat de ce R. Moldova trebuie să se unească cu România.

LaJune Barnes a menționat că este pentru prima dată când un partid politic din R. Moldova vine la Departamentul de Stat SUA să pledeze pentru unificarea R. Moldova cu România ca opțiune politică îmbrățișată deschis și asumat. LaJune Barnes a menționat că va pune pe masa Victoriei Nuland raportul referitor la discuțiile purtate cu liderii Dreptei, anunță un comunicat de presă al acestui partid.

Aflați pe continentul american pentru a înființa grupuri de susținători la New York, Washington și Chicago, Ana Guțu și Dorin Dușciac au participat și la masa rotundă privată, organizată la Atlantic Council, cu ocazia vizitei celor doi politicieni, la care au mai participat Damon Wilson, vicedirector executiv al AC, ambasadorul John Herbst, directorul fundației Dinu Patriciu al AC, și Franklin Kramer, expert al Centrului de Securitate Internațională al AC.

„Discuțiile s-au axat pe argumentarea necesității reunificării celor două state românești atât din perspectiva beneficiilor cetățenilor RM, cât și din perspectiva politicilor securitare din regiune. Ana Guțu și Dorin Dușciac au prezentat viziunea partidului unionist Dreapta referitor la evoluțiile politice din RM, în contextul furtului miliardului și campaniei prezidențiale care se apropie. Liderii Dreptei au menționat rolul major al cetățenilor diasporei RM pentru menținerea pe inia de plutire a RM, remitențele constituind 34% din PIB, dar care cetățeni nu au acces plenar la procesele electorale, fiind privați de posibilitatea de a vota electronic, prin corespondență și prin procură”, cităm din același comunicat.

La 27-28 iulie, Ana Guțu și Dorin Dușciac au mai avut întâlniri în cabinetele senatorului Christopher Murphy, autorul proiectului de rezoluție pentru Senatul SUA referitor la contracararea propagandei ruse și al congresmenului David E.Price, unde liderii Dreptei au discutat referitor la necesitatea creării unei rețele non-formale la nivelul legislativului SUA de susținere a ideii unirii Republicii Moldova cu România.

Alte trei întâlniri importante au avut loc la Centrul de Analize Politică Europeană, la sediul central NDI și IRI. În cadrul acestor întrevederi, discuțiile s-au axat pe necesitatea susținerii opțiunii unioniste care se ridică la 30% de votanți unioniști din RM atât prin organizarea de sondaje sociologice credibile, cât și prin lansarea analizelor politice axate pe strategii și tactici de înfăptuire a reunificării celor două state românești.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md