Actualitate

Această replică a lui Donald Trump ar trebui să trezească temeri la Chişinău

În interviul luat candidatului la preşedinţia Statelor Unite ale Americii de către jurnalistul George Stephanopoulos, Donald Trump nu vede nimic în neregulă în anexarea Crimeei de către Rusia, invocând voinţa populară a locuitorilor din peninsulă.

„Ştii, oamenii din Crimeea, din ce am auzit eu, voiau să fie mai mult cu Rusia. Şi nu poţi să treci cu privirea o asemenea dorinţă”, spune Trump în interviu.

„Cum ai putea vota altfel (decât în favoarea anexării – n.r.), când una dintre părţi îţi ţine pistolul la ceafă? (prezenţa pe străzi, în ziua referendumului, a militarilor ruşi fără însemne – n.r.)”, notează jurnaliştii de la Hot Air.

„Chiar şi presupunând că o majoritate a locuitorilor din Crimeea sunt pro-ruşi, rămâne tot o nebunie strategică să presupui, din poziţia unui candidat la preşedinţia americană, să identifici opinia publică ca o legitimare a expansionismului militar rusesc. Este o invitaţie (această atitudine – n.r.) pentru ca Rusia să forţeze şi mai mult limita în Europa de Est. Tot ce ar trebui să facă Kremlinul în, să zicem, Moldova, de pildă, este să inventeze nişte sondaje în care o majoritate covârşitoare a populaţiei îşi doreşte să facă parte din Rusia, pentru ca Putin să emită subit pretenţii de anexare (la adresa Republicii Moldova – n.r.)”, se mai arată în articol. 

infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *