Șefa unei organizații din Drochia, suspectată de escrocherie. Promitea perfectarea actelor de migrare în Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O femeie în vârstă de 45 de ani este bănuită de escrocherie. Aceasta conduce o organizaţie non-guvernamentală, cu sediul în raionul Drochia, specializată în perfectarea actelor de migrare în Federaţia Rusă, cu ulterioara dobândire a cetăţeniei ruseşti.

Poliţiştii au fost sesizaţi de către cinci locuitori ai capitalei, care au declarat că ar fi prezentat documente în acest sens, achitând mijloace financiare de la 3 000 euro până la 5 000 euro. Până în prezent, victimelor nu li s-a prestat serviciile promise în vederea obţinerii actelor respective.

Poliţiştii au constatat că femeia de 45 de ani ar fi fost implicată activ la identificarea potenţialilor clienţi, dar şi la perfectarea nemijlocită a documentelor pentru migrare în Federaţia Rusă. Poliţiştii au desfăşurat percheziţii autorizate la sediul organizaţiei, cât şi la domiciliul femeii, în scopul verificărilor actelor ce le-ar permite prestarea acestor servicii. Respectiv au fost depistate şi ridicate un şir acte de identitate ale cetăţenilor, diferite informaţii cu caracter personal pe suporturi electronice, înscrisuri de ciornă privind activitatea presupus frauduloasă, precum şi alte documente dubioase.

De asemenea au fost înaintate şi examinate versiunile privind tergiversarea intenţionată a perfectării actelor depuse de către cetăţeni, întrucât au fost achitate sume de bani impunătoare în acest sens, fără ca să fie reîntoarse în caz de neperfectarea actelor.

Potrivit legislaţiei penale în vigoare, persoanele bănuite de comiterea escrocheriilor în proporţii mari, se pedepsesc cu închisoare de a 7 ani până la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...