Descoperire remarcabilă în nordul Oceanului Pacific

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Descoperire remarcabilă în nordul Oceanului Pacific, confirmată de cercetători într-un studiu publicat săptămâna aceasta în revista Marine Mammal Science, informează The Guardian și Direct Matin.

O nouă specie de balene cu cioc, necunoscută până acum oamenilor de știință, a fost descoperită în nordul Oceanului Pacific, informează The Guardian și Direct Matin, potrivit Agerpres.

Trei exemplare din aceste cetacee misterioase au eșuat în 2013, în nordul insulei Hokkaido, cea mai nordică dintre principalele insule ale Japoniei, și au fost văzute de pescari japonezi. Dar cercetătorii au trebuit să aștepte să găsească altele într-un perimetru mai larg pentru a oficializa descoperirea noii specii.

Potrivit studiului, oamenii de știință au în prezent mai multe întrebări decât răspunsuri, cu atât mai mult cu cât este dificil să vadă balenele „atunci când oceanul nu este calm”. În prezent, ei se ocupă să găsească un nume latin și o denumire comună pentru acest nou cetaceu.

Găsirea acestor balene este considerată remarcabilă, având în vedere că descoperirea de noi specii de mamifere mari este extrem de rară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...