Povestea fabuloasă a două tablouri celebre, furate în 2009 dintr-un muzeu: Unde au fost găsite

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două pânze, una de Salvador Dali, cealaltă de Tamara de Lempicka, au fost regăsite după ce au fost furate în 2009 dintr-un muzeu din nordul Olandei, a anunţat detectivul specializat în obiecte de artă Arthur Brand.

Este vorba despre opera pictorului suprarealist catalan Salvador Dali intitulată „Adolescenţă”, datată 1941, şi de „Muziciana” a artistei poloneze Tamara de Lempicka din 1929, aşa cum a precizat Arthur Brand pe contul de Twitter, conform News.ro.

Cele două tablouri au fost furate în 1 mai 2009, în plină zi, din Muzeul Scheringa de artă realistă de la Spanbroek.

Mai multe persoane mascate au pătruns în muzeu şi au ameninţat angajaţii şi vizitatorii cu o armă. Au smuls cele două tablouri de pe perete, le-au urcat într-o maşină şi au plecat în câteva minute, a explicat atunci poliţia.

Cele două opere de artă au fost găsite în posesia unei bande criminale, care le primise ca monedă de schimb, a explicat detectivul pentru cotidianul olandez De Telegraaf.

„Această organizaţie nu voia să recunoască că este vinovată de distrugerea sau revânzarea de opere de artă”, a subliniat Brand, precizând că tablourile furate sunt adesea folosite ca garanţie între tranzacţiile dintre bande.

Detectivul a predat în deplină siguranţă pânzele unui inspector de la Scotland Yard, care se află în contact cu proprietarul de drept. Identitatea acestuia nu este cunoscută, a spus detectivul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...