(FOTO) Discurs combativ al lui Putin de ziua marinei ruse; Cu ce se laudă flota Kremlinului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Flota militară rusă a primit în ultimii ani nave de ultimă generație, echipate cu armele cele mai moderne, capabile să răspundă provocărilor și amenințărilor care există în lumea de astăzi, a declarat, duminică, președintele rus Vladimir Putin, într-un discurs cu ocazia Zilei marinei ruse.

„Nave moderne, echipate cu cele mai noi arme, intră astăzi în serviciul flotei militar”, a reiterat președintele Putin, comandantul suprem al armatei ruse, subliniind că toate acestea se fac pentru a „menține un nivel ridicat de pregătire de luptă, în conformitate cu provocările și amenințările existente”.

Șeful statului rus, la bordul ambarcațiunii „Serafim Sarovski”, a trecut în revistă 16 nave de război ale Rusiei care au participat la o paradă militară duminică în apele râului Neva din Sankt-Petersburg.

16yMf4X6yguQvUkuJ6XbPI1xhOrdoFxv

Printre acestea se aflau noile nave intrate de curând în serviciul flotei ruse: fregata „Amiralul Essen”, prima navă din Proiectul 11356, corveta de ultimă generație „Boiki”, submarinul diesel „Krasnodar” și nava antisubmarin de mici dimensiuni „Kazaneț”.

bXbBrYDxF6Mk1Az0zamAz6Kp3NXSdast

Planurile de modernizare completă a forțelor armate rusești prevăd în primul rând achiziționarea de submarine nucleare, avioane strategice și rachete intercontinentale.

LTCepGkJUMShBNF7KUSqMG4ZeEaYAjGI

Modernizarea forțelor militare ruse coincide cu cea mai gravă criză din relațiile dintre Rusia și Occident după Războiul rece, ca urmare a rolului Moscovei în situația din Ucraina.

Rusia și-a crescut în mod semnificativ numărul de teste cu arme nucleare și manevre militare, atât la frontiera sa cu Uniunea Europeană, cât și în alte regiuni ale țării, scrie Agerpres.

nwe655I4X0pf8MZwcACNI5Wt3Nb2KB3q


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...