O slujbă ţinută de Papa Francisc la Brzegi, în apropiere de Cracovia, în faţa unei mulţimi estimate la mai mult de un milion de pelerini — peste două milioane, potrivit organizatorilor — a marcat sfârşitul evenimentului.

Suveranul pontif a utilizat un limbaj informatic în predica sa de la această slujbă finală, îndemnându-i pe tineri ca rugăciunea să fie „chatul'”, iar Evanghelia — „browserul” lor pe drumul vieţii.

Propovăduind speranţa, el a cerut tinerilor să respingă „tristeţea” un „virus care infectează şi blochează orice, care închide orice uşă, care ne împiedică să o luăm de la început”. 

Cu o zi înainte, papa a prezidat o adunare la fel de mare de participanţi la Zilele Mondiale ale Tineretului, urmată de un concert.

Primul papă din America Latină risca o primire lipsită de căldură în patria predecesorului său carismatic Ioan Paul al II-lea, dar a cucerit repede mulţimile venite să-l întâlnească în timpul vizitei sale de cinci zile în Polonia, care a inclus şi o deplasare la lagărul de exterminare de la Auschwitz.