Aparent, nu e imperios necesar să baţi la uşa companiei pentru a obţine un loc de muncă. Google îşi caută singur potenţialii angajaţi, în funcţie de căutările acestora. Condiţia este ca acestea să se înscrie în „cartea de coduri” a gigantului tech. Odată ce se întâmplă asta, algoritmul companiei îţi va propune să aplici pentru un post.

Max Rosett a povestit pe îndelete experienţa pe thehustle. Acesta căuta informaţii pentru un proiect pe care îl avea de făcut şi, introducând termenii de programare „python lambda function list comprehention” în motorul de căutare, i-a fost afişat mesajul: „You’re speaking our language. Up for a challenge?”.

Ca în orice joc arcade, Google a oferit opţiunile „I want to play” şi „No thanks”. Din fericire, Max a ales-o pe prima şi astfel a început o serie de întrebări de programare antrenante. Toate erau cronometrate şi necesitau cunoştinţe destul de avansate despre algoritmi. Sesiunea de întrebări s-a prelungit două săptămâni pe pagina foo.bar şi, odată ce Rosett a rezolvat a şasea problemă, i s-a propus să trimită datele de contact. Câteva zile mai târziu, Google i-a solicitat CV-ul.

Apoi, a trecut prin procesul clasic de recrutare, cu interviuri şi vizite la HR. Într-un final, a primit jobul în cadrul gigantului din Silicon Valley. Oricum, e important de ştiut că pagina misterioasă nu va apărea dacă introduci aceiaşi termeni precum Max. Cu siguranţă, însă, există şi alţii.