Ministerul Finanţelor de la Moscova i-a speriat pe ruşi: La finele anului 2017 se vor termina salariile

Viceministrul Finanţelor de la Moscova Tatiana Nesterenko a tras un semnal de alarmă la un forum de afaceri din capitala rusă privind perspectivele economiei ruse.

Aceasta a declarat că fără realizarea unor reforme în Rusia vor apărea „probleme economice serioase”, generate de golirea rezervelor naţionale.

„Astfel, statul nu va avea bani pentru plata salariilor”, a avertizat Nesterenko. Potrivit ei, o astfel de situaţie poate să apară deja la finele anului 2017, scriepublicaţia rusă MK.

De notat că aceasta a reiterat prognozele enunţate anterior de conducerea Ministerului Finanţelor. O atare prognoză a fost vociferată de colegul său din minister, viceministrul Serghei Storceak. La rândul său, ministrul Finanţelor Anton Siluanov a avertizat anterior că, dacă statul va renunţa la optimizarea cheltuielilor bugetare, rezervele interne se vor epuiza mai degrabă decât se aşteaptă.

Tatiana Nesterenko a menţionat că problema bugetară este cea mai mare provocare internă, dat fiinf faptul că economia Rusiei se află în prezent într-o adevărată furtună.

„În centrul unei furtunii întotdeauna se lasă liniştea. Deşi totul arată liniştit şi plin de siguranţă, în realitate economia ţării se află în mijlocul acestei furtuni”, a mai spus oficialul rus.

Totodată, responsabila de la ministerul rus a ţinut să precizeze că situaţia cu epuizarea totală a rezervelor şi imposibilitatea plăţii salariale este unul din eventualele scenarii.

„Este unul din scenarii pe care noi nicidecum nu îl vom admite”, a precizat aceasta.

În opinia sa, principala  problemă este cum Rusia va depăşi  furtuna economică –haotic sau în conformitate cu un program de măsuri concrete.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.