23:55:31 25.04.2024
Stiri

A fost descoperit VACCINUL ÎMPOTRIVA CANCERULUI. Costă doar 20 de lei

Știri 31.07.2016 13:01 Vizualizări15445 Autor: Ziarul National
A fost descoperit VACCINUL ÎMPOTRIVA CANCERULUI. Costă doar 20 de lei


Cubanezii au descoperit leacul împotriva cancerului pulmonar și costă doar un dolar, scrie doctorulzilei.ro.

În urmă cu patru ani, presa din toata lumea scria despre existența unui vaccin care tratează cancerul pulmonar, numit Cimavax, produs de cubanezi. Oameni de știință faimoși au încercat în zadar să afle ce conține medicamentul și dacă este eficient, dar nu au reușit să pună mâna pe nicio mostră.

La scurt timp după ridicarea embargoului american asupra Cubei, Havana a decis, ca o dovadă de prietenie, să permită expedierea pentru studiu în SUA a produsului Cimavax. Imediat, și alte state și-au arătat interesul, dar s-au lovit de un refuz.

În Cuba, acest vaccin costă doar un dolar, dar bolnavii au acces gratuit la el – cu rezultate, pare-se, incredibile! Centrul de Imunologie Moleculară din SUA și faimosul Institut Roswell au început deja să analizeze substanța sperând că se va adeveri că Cimavax e cu adevarat un leac.

„E un proiect colosal, trebuie să descifrăm vaccinul și apoi să-l recreem și să începem testele clinice. Deocamdată, e de neînțeles pentru noi cum un astfel de medicament e atât de ieftin, deși se spune că face minuni”, a declarat directoarea Institutului Roswell.

Ea a afirmat că, pentru început, poate dezvălui doar că substanțele conținute de Cimavax au ca efecte secundare greață, frisoane și uneori febra, dar că nu e deloc toxic. Potrivit mărturiilor din Cuba, terapia cu Cimavax înhibă dezvoltarea tumorilor pulmonare și stopează metastazarea lor.

O proteină pe care corpul uman o produce – EGF (factor de creștere epidermal) – ar fi baza Cimavax, medicamentul la care ar putea avea acces milioane de bolnavi de cancer pulmonar din întreaga lume, în viitorul apropiat.

EGF se găsește în sânge și stimulează creșterea celulelor, numai că tumorile, atunci când apar, stimulează organismul să producă prea multă EGF. Proteina în exces hrănește celulele canceroase, iar boala atacă virulent.

Transformată în vaccin (în combinație cu compuși ținuți deocamdată secreți), EGF acționează exact invers: după injectarea în venele bolnavului, stimulează sistemul imunitar să producă anticorpi, care, culmea, suprimă efectele obișnuite ale proteinei. Astfel, tumorile nu se mai dezvoltă, dar nici nu dispar.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md