Remitenţele moldovenilor care muncesc în străinătate sunt în continuă scădere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Remitenţele moldovenilor care muncesc în străinătate au scăzut considerabil în ultimul timp. În luna iunie a anului curent, moldovenii au primit din străinătate prin băncile moldoveneşti mijloace băneşti sub formă de transferuri în sumă de peste 86 de milioane de dolari sau cu 13 milioane de dolari mai puțin față de iunie 2015.

Potrivit datelor oferite de Banca Naţională a Moldovei (BNM), în luna iunie au fost înregistrate remitențe în valoare de 86,48 de milioane de dolari, cu 13 milioane de dolari mai puțin decât în luna iunie a anului trecut și cu 62 de milioane de dolari mai puțin față de aceeați lună a anului 2014.

Față de luna mai curent, volumul remitențelor în luna iunie a crescut cu aproape 2 milioane de dolari.

Anul curent, cei mai mulți bani au fost trimiși de moldovenii care muncesc în străinătate în luna martie. Volumul remitențelor în această lună a fost de puțin peste 101 milioane de dolari.

Maximul istoric al remitenţelor a fost înregistrat în anul 2008, când cetăţenii Republicii Moldova au expediat acasă 1,66 miliarde de dolari. În anul 2014 acest indice a constituit 1,61 miliarde de dolari, iar în 2015 – 1,129 miliarde de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...