„În afară de Platon, mai sunt şi alţi martori grei, de rang înalt, care şi-au dat acceptul de a depune mărturii. E vorba despre foşti demnitari de stat. Depozitele vor fi făcute instituţiilor de drept din SUA. Frontier Solutions are doar rolul de a asista juridic aceste persoane, oferind şi asistenţă logistică”, a declarat Sagaidac.

Totodată, acesta remarcă că în cazul în care se va reuşi totuşi audierea lui Platon, am putea avea deja un tablou clar ale celor întâmplate.

„Sper că se va reuşi audierea lui Veaceslav Platon pentru a putea fi văzut tabloul general. Alţi foşti demnitari de stat de rang înalt au confirmat deja că sunt gata să depună mărturii. E vorba despre cinci persoane. Ei deţin informaţii şi probe şi vor spune la indicaţiile cui au executat anumite acţiuni. Mai sunt şi alţi martori care sperăm să fie audiaţi de organele de anchetă din SUA. Deocamdată în această listă figurează şapte persoane”, a menţionat fostul şef al Secţiei prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacţiilor în cadrul Băncii Sociale.

Sagaidac a îndemnat persoanele care ar deţine informaţii despre jaful secolului să nu le fie frică să vorbească, ba din contra, să depună mărturie în faţa instituţiilor de drept din SUA.

„Îndemn toate persoanele care deţin informaţii despre furtul miliardului să mă contacteze. Pot asigura aceste persoane că le va fi asigurată protecţia de către acele persoane care vor contacta ulterior martorii. Mărturiile, din câte înţeleg eu, vor fi depuse în faţa instituţiilor de drept din SUA”, a spus Sagaidac.

„Apropo, este o companie care de-a lungul anilor a fost implicată în soluţionarea mai multor dosare de rezonanţă, prestând servicii inclusiv pentru preşedintele SUA, dacă nu greşesc. Vorbim despre o companie care are relaţii strânse chiar şi cu Guvernul democrat din SUA”, a conchis Sagaidac.