Coaliția de guvernare a semnat cu PPEM un Acord de Parteneriat

Reprezentanții Coaliției de guvernare și membrii Partidului Popular European din Moldova (PPEM) au semnat astăzi un Acord de Parteneriat. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu și președintele PPEM, Iurie Leancă. În urma acestui acord, Iurie Leancă va prelua președinția Consiliul parlamentar pentru integrare europeană.

„Am pornit de la ideea că acest obiect este unul național, fundamental. E nevoie de consolidat aceste eforturi pentru a contribui la accelerarea parcurului european. Integrarea europeană nu este doar o alegere geopolitică, ci un proiect de modernizare a Republicii Moldova, un proiect ce ne permite să luptăm cu acel flagel al corupției”, a menţionat Leancă.

Potrivit lui, elementele cheie ale acestui Acord sunt reformarea justiției și lupta cu coprupția. Un alt obiectiv este organizarea auditului extern privind utilizarea fondurilor de asistenţă financiară pentru ţara noastră.

„Fără implicarea, susținerea din partea UE, acest obiectiv este foarte greu de realizat. Am obsesia ca până la mandatul acestui Parlament, adică până în 2018, împreună să reuşim să creăm premizele necesare pentru a depune cererea de aderare la Uniunea Europeană”, a specificat Iurie Leancă.

Reamintim că duminica trecută, la ședința Consiliului Național PPEM, partidul a decis să inițieze negocierile privind semnarea unui acord de parteneriat cu coaliția majoritară pe subiectul integrării europene.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.