Procurorul şi-a motivat acţiunea prin lipsa de probe, dar victima şi membrii familiei sale spun că le este frică de consăteanul lor. 

Vitalie Arhirii povesteşte cu groază despre ce s-a întâmplat în seara zilei de 28 februarie, când doi consăteni aflaţi în stare de ebrietate l-au lovit cu pumnii şi picioarele şi înjunghiat de mai multe ori. După cinci luni de la cele întâmplate, unul dintre bănuiţi, care îi este şi vecin, a fost eliberat din arest preventiv şi este cercetat la domiciliu. 

Aproximativ cu o lună înainte de a avea loc prima şedinţă de judecată, suspectul a fost scos de sub urmărire penală şi eliberat. Asta pentru că procurorul i-a recalificat învinuirea din "tentativă de omor" în "huliganism" pentru că nu i-ar fi putut dovedi vinovăţia. 

Procurorul Angela Vasilenco a refuzat să discute cu reporterul Jurnal TV, motivând că este ocupată. 

Ulterior, procurorul nu a mai răspuns la telefon. Pe de altă parte, rudele, dar şi vecinii lui Vitalie Arhirii confirmă că suspectul Victor Ţăruş, care este cercetat în arest la domiciliu, ar fi dat cu un cuţit în victimă. 

Victor Ţăruş şi avocatul său nu au fost de găsit pentru comentarii. Avocata victimei, Veronica Pascal, califică acţiunea procurorului ca fiind una dubioasă. 

Totodată, apărătorul lui Vitalie Arhirii a declarat că va solicita ca procurorul să fie înlăturat de la examinarea cauzei.