Recomandări de evenimente pentru ultima vineri din iulie 2016

1
Foto: 7-themes.com

Vara este în toi. Afară e cald, e timpul vacanței și a relaxării, chiar dacă mâine, posibil ești la muncă. În cazul în care este astfel, ți-am pregătit o selecție de evenimente la care ai putea să mergi pentru a te relaxa.

# Pedalăm împreună! #MasaCritică Chișinău la ora 16:00 în PMAN

Ideea organizatorilor e să pedalați voios împreună, ca să arătați că sunteți mulți/multe și că vrem infrastructură adecvată pedalării sigure și mai multă responsabilitate de la autorități/participanții în trafic.
„De asta ne adunăm în ultima vineri a lunii, pe la 17,45 seara ca să începem pedalşatul la ȘASE.
Astfel ne-am putea plimba împreună cel puțin o oră sau pînă se întunecă, să se vadă că facem parte din trafic și vrem respect!”.
Evenimentul nu are organizatori oficiali și nici reguli, e bine să fiți echipați potrivit și prietenoși cu ceilalți participanți la acțiune, e important să respectăm regulile de circulație rutieră și, mai ales, pietonii.
Transmiteți și altora, puteți închiria biciclete dacă nu o aveți pe a voastră. Îndrăzniți! Mai multe detalii aflați pe Facebook. 

# Clubul Indpendenţă financiară: Şedinţa #1: introductivă la ora 17:00 la Centrul academic „Mihai Eminescu” 

Ne întâlnim în atmosferă prietenoasă în cadrul primei şedinţe a clubului de dezvoltare personală „independenţă financiară” pentru a discuta şi a defini scopurile şi de a explica activitatea clubului.
În program: prezentarea clubului; definirea scopurilor financiare a fiecărui şi a scopului comun; teorie de bază; sesiune de Networking.
Pentru cine este evenimentul:
Eşti angajat sau antreprenor, sau ai un venit de orice alt fel, şi ai acum ca scop să devii financiar liber, să nu depinzi de afacerea ta sau de job? Atunci clubul este pentru tine.

Pentru cine NU este evenimentul:
Pentru persoane amatoare de a vorbi şi nu de a acţiona 🙂
Investiţie simbolică organizaţională – 20 lei. Contact: 068251746 Constantin. Mai multe informații puteți citi și pe Facebook. 

# The Video Art Collection of Neuer Berliner Kunstverein la ora 19:00 la Teatrul – Spălătorie

Vineri va avea loc prezentarea arhivei de lucrări video Video-Forum a Neuer Berliner Kunstverein și discuție cu curatorul Marius Babias.

Fondată în 1971 ca inițiativă artistică, Video-Forum cu cele peste 1600 de lucrări video în arhivă este cea mai veche colecție de video art din Germania. Punctele focale ale colecției sînt Fluxus, video art feminist, contextul istoric și contemporan al artei video în Berlin.

Lucrări cheie de Marina Abramović, Rebecca Horn, Bruce Nauman, Nam June Paik, Ulrike Rosenbach, Bill Viola sau Wolf Vostell datînd încă de la începuturile artei video sînt reprezentate la același nivel cu lucrările contemporane de Yael Bartana, Filipa César, Jimmie Durham, sau Hague Yang. În ultimii ani, un accent deosebit a fost pus pe arta din Europa de Est cu lucrări de Olga Chernysheva, Călin Dan, Oleg Kulik, Anetta Mona Chisa & Lucia Tkacová, Ciprian Mureşan, Zoran Naskovski, Vadim Zakharov, sau Artur Żmijewski. Mai multe informații despre eveniment citește pe Facebook. 

# Muzică de Film ”Hans Zimmer and John Williams Tribute” la ora 20:00 la Teaatrul Național „Eugene Ionesco”

După seria de concerte experimentale precum ”Moldcell Unplugged”, ”Pop Simfonic”, ”Pop Simfonic 2”, Chișinău Youth Orchestra, deja cu nume nou – Moldovan National Youth Orchestra, continuă seria concertelor inedite”: muzică de film ”Hans Zimmer and John Williams Tribute”. 10 coloane sonore semnate de cei 2 titani în materie de compoziție, extrase din 8 pelicule legendare precum Pirates of the Caribbean, Gladiator, Harry Potter, Star Wars, Schindler`s List, Jurassik Park, Home Alone și Indiana Jones se vor regăsi în seara concertului din 29 iulie găzduită de scena Teatrului Național „Eugene Ionesco”.
Concertul va fi susținut de un ansamblu simfonic deplin, enumerând 36 tineri muzicieni ce își fac studiile în Moldova, Germania, Marea Britanie. Dirijor și director MNYO: Andriano Marian. Compozitori asistenți: Vitalie Mosiiciuc și Marian Ungur.
Info bilete online și fizice pe iticket (060 879 444 sau 079 979 444). Mai multe informații află pe pagina de Facebook. 

# ReggaeMania – Special Edition la ora 22:00 la Korovva

Este exclus ca tu să ratezi cel mai special eveniment organizat la Korovva de până acum. Vineri , 29 iulie , doar la Korovva , vom avea parte de o seară aparte cu ritmuri care vă vor purta prin Jamaica.

Inivtaţi Speciali – Krivye SunDalee. Intrarea costă 20 lei. Korovva te aşteaptă la Reggae Party pentru a ne teleporta împreună în altă lume, a muzicii raggae. Mai multe detalii află pe Facebook.

# Filmul Star Trek Beyond 3D la în cinematografele Patria

De data aceasta echipajul navei Enterprise are de înfruntat inamici noi în vastul spațiu cosmic încă neexplorat. În această nouă aventură echipajul va ajunge „acolo unde nu a mai ajuns nimeni, în căutarea lumilor noi și a noilor civilizații”, dincolo de orice Univers cunoscut, în binecunoscutul spirit al francizei Star Trek.

Chris Pine, Zachary Quinto, Simon Pegg, Karl Urban, Zoe Saldana, John Cho si Anton Yelchin iși reiau rolurile din primele două filme. Idris Elba și Sofia Boutella întregesc distribuția stelară a noii aventuri Star Trek. Justin Lin preia rolul de regizor de la J.J. Abrams, care rămâne în universul creat de Gene Roddenberry ca producător al filmului. Pentru a vedea când vei putea merge la acest film accesează site-ul patria.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente