12:19:20 23.04.2024
Stiri

Decizie a instanței de judecată de la Kiev în privința lui Platon. Avocații acestuia acuză consulul R. Moldova în Ucraina de presiuni

Anticorupție 28.07.2016 17:50 Vizualizări1695 Autor: Ziarul National


Decizie a instanței de judecată de la Kiev în privința lui Platon. Avocații acestuia acuză consulul R. Moldova în Ucraina de presiuni obozrevatel.com

Controversatul businessman, Veaceslav Platon, va sta următoarele 40 de zile după gratii la Kiev. Decizia a fost luată astăzi de o instanță de judecată din capitala Ucrainei.

Procuroriii ucraineni le-au declarat judecătorilor că au nevoie de timp ca să ajungă documentele necesare de la Chişinău privind vinovăţia lui Platon, inclusiv cererea de extrădare a acestuia.

Avocații lui Platon îl acuză pe consulul R. Moldova în Ucraina, Oleg Hâncu, de faptul că ar fi presat instanța de la Kiev.

Potrivit obozrevatel.com, avocatul Denis Șkiptan a declarat că „deși procesul este unul închis, consulul Oleg Hâncu intra periodic în sala de judecată și primește permanent instruțiuni la telefonul mobil. Partea acuzării se străduiește să grăbească procesul de extrădare și falsifică documentele procesuale”.

Avocații lui Platon declară că vor solicita ca clientul lor să nu fie extrădat în R. Moldova, fiindcă acesta are cetățenie ucraineană.

Amintim că Veaceslav Platon a fost reținut luni la Kiev, după ce autoritățile R. Moldova l-au anunțat în căutare. Serviciul de securitate al Ucrainei susține că acesta avea la el și pașaport diplomatic moldovenesc, un pașaport fals ucrainean cu numele Veaceslav Kobaliov, iar anterior ar fi trecut vama ucraineană cu un pașaport rusesc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md