Judecătoria Pechersk din Kiev a decis: Veaceslav Platon plasat în arest pentru 40 de zile

Judecatoria sectorului Pecersk din Kiev a admis joi cererea procurorilor şi a eliberat mandat de arest de 40 de zile pe numele omului de afaceri Veaceslav Platon. Totodata, avocaţii lui Veaceslav Platon au declarat ca vor contesta decizia instanţei.

De notat că astăzi expirau cele 60 de ore de arest preventiv, instanța urmând să decidă prelungirea arestului sau eliberarea lui Platon.

Procurorii ucraineni şi-au motivat cererea prin faptul că au nevoie de timp până vor ajunge documentele necesare de la Chişinău care ar demonstra vinovăţia lui Platon. Totodată, ei au afirmat că au nevoie de timp până vor primi şi solicitarea de extrădare din partea autorităţilor competente din Moldova a lui Veaceslav Platon.

Şedinta a inceput ieri şi s-a desfăşurat, potrivit avocaţilor, aproximativ 10 ore cu uşile închise. Aceasta a fost reluată astazi la ora 9:30.

Avocații lui Veaceslav Platon au raportat mai multe încălcări la modul în care a fost reținut și judecat clientul lor. Denis Șkiptan a declarat pentru presa din Ucraina că „deși procesul se desfășoară în regim închis, consulul Republicii Moldova în Ucraina, Oleg Hîncu, intră și iese din sala de ședințe, ascultând instrucțiuni la telefon”.De asemenea, în timpul nopții, la judecătoria unde se afla omul de afaceri a venit o ambulanță, întrucât acesta și-a pierdut cunoștința, iar pe fața acestuia au apărut vânătăi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.