Actualitate

Procurorul general interimar comentează „omorurile” din dosarul BEM

În acest context el vorbește despre Mihail Gofman, care nu a făcut nimic relevant în grupul de experți creat în 2013, în schimb recent a început să facă declarații eronate, care nu corespund realității. „În cadrul lui, dl Gofman nu s-a remar­cat în niciun fel. A fost zero. Gru­pul nu a dat nicio con­clu­zie și nu a făcut nicio ana­liză. Ast­fel, decla­ra­ți­ile dlui Gofman ne fac să cre­dem că urmă­resc alte sco­puri decât cele de a ne ajuta să avan­săm în inves­ti­ga­ții. Se ope­rează cu date ero­nate și se mani­pu­lează. Îmi pare rău că și presa preia une­ori infor­ma­ții fără să le veri­fice… Nu pot să nu vor­besc des­pre mor­țile sus­pecte, des­pre care s-a scris că ar fi avut aso­ci­eri cu fra­uda ban­cară. Insist și sunt ferm pe pozi­ție că sunt ches­tiuni care nu cores­pund rea­li­tă­ții”.

Astfel, Eduard Harunjen precizează că înca­sa­to­rul de la Hân­cești, care lucra la BEM, era un om în etate. S-a împuș­cat în văzul fii­cei și al nepoatei minore, cu arma din dotare, pe care tre­buia s-o pre­dea. Dece­da­tul nu a avut nicio atri­bu­ție la cazul cu arde­rea mași­nii care ducea docu­men­tele băn­cii, așa cum s-a vehi­cu­lat. Cel care era atunci la volan este viu și este cer­ce­tat în dosa­rul de la PG. Omul care s-a împuș­cat nu are nicio treabă cu fra­uda ban­cară și pro­ba­bil nici nu știa cine este Șor sau firma Kla­s­sika Force. „E o abe­ra­ție”, susține Harunjen.

Încasatorul con­suma alcool și avea mari dato­rii. „Anual, în R. Mol­dova, se sinu­cid vreo 400 de oameni. Numai în 2016 s-au sinu­cis 250 de oameni. Vă dați seama cu ce feno­men catas­tro­fal ne con­frun­tăm? Am infor­ma­ții și des­pre cazu­rile de into­xi­ca­ții, cu refe­rire la fos­tul șef de direc­ție de la BNM, dece­dat into­xi­cat. Anul acesta avem 67 ast­fel de cazuri”, potrivit lui Eduard Harunjen.

Potrivit acestuia, în privința dece­sului fos­tu­lui șef de direc­ție de la BNM, este dosar penal des­chis pe acest fapt. Blo­cul în care locuia a fost construit cu încăl­cări. Răsu­flă­toa­rea era astu­pată cu hâr­tie. Au fost încăl­cări de pro­iec­tare. Pe timp de iarnă, casa a fost deco­nec­tată de la gaz pen­tru a se înlă­tura pro­ble­mele. Puteau fi și mai multe tra­ge­dii.

Declarațiile despre omoruri la comandă în dosarul BEM sunt neverificate și nefondate.„Noi nu ne putem face agenda din spec­ta­co­lele care se fac seară de seară la tele­vi­zor”, a mi declarat Eduard Harunjen.

Sursa: infotag.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *