Nume
Parola
Vizualizări: 1540
Bălți: Sesiune de informare în contextul lansării primului apel pentru propuneri de proiecte în cadrul Programului Mării Negre 2014-2020. Directorul ADR Nord: UE vrea vecini stabili și prosperi
Bălți, 28 Iulie 2016 — Un seminar de informare despre lansarea primului apel pentru propuneri de proiecte în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, sprijinit financiar de Uniunea Europeană prin intermediul proiectului „Suport tehnic pentru implementarea și managementul Programelor Transfrontaliere” (TESIM), a avut loc joi, 28 iulie, la Bălți. La eveniment au participat autorități publice locale și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova.

Participanții la eveniment au fost informați cum să pregătească propuneri de proiecte pentru primul apel în cadrul Programului.

„Uniunea Europeană investește în programele transfrontaliere pentru a avea vecini stabili și prosperi. Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre ne oferă oportunitatea ca să ne dezvoltăm eficient. Reieșind din faptul că, până în prezent, în Regiunea de Dezvoltare Nord nu au fost implementate proiecte în cadrul Programului menționat, vă îndemn să participați foarte activ. Sper că veți asimila cât mai bine informațiile prezentate la seminarul de informare de astăzi, astfel încât să putem implementa în regiunea noastră proiecte de mare anvergură”, a menționat directorul ADR Nord, Ion Bodrug, la deschiderea seminarului de informare.

Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre este unul dintre programele de cooperare transdrontalieră finanțate din Instrumentul European de Vecinătate, cu un buget de 49 de milioane de euro, pentru perioada 2014-2020.

Obiectivul general al programului este de a îmbunătăți bunăstarea oamenilor din regiunea bazinului Mării Negre prin intermediul creșterii economice durabile și protecției mediului. Astfel, pentru a atinge respectivul obiectiv general, alte două obiective au fost definite la nivel de program, fiecare dintre acestea fiind abordate prin două priorități: 1) promovarea afacerii și antreprenoriatului și 2) promovarea protecției mediului și reducerea în comun a deșeurilor marine.

www.adrnord.md