Filip vrea îmbunătățirea relațiilor cu Federația Rusă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Pavel Filip spune că vrea îmbunătățirea relațiilor cu Federația Rusă. Declarația a fost făcută în plenul Parlamentului în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură asupra Cabinetului de miniștri pe care îl conduce.

„Avem nevoie de relații bune cu toți partenerii, facem eforturi consistente pentru a restabili relațiile economice cu Federația Rusă. Anterior, am avut o întâlnire cu prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev, cu care am discutat acest subiect, iar în aceste zile, experții noștri discută despre această problemă”, a declarat Filip.

Totodată, premierul și-a exprimat speranța că, în toamna acestui an va fi instituită platforma interguvernamentală moldo-rusă privind comerțul și cooperarea economică, care va fi „în măsură să ia decizii importante pentru deblocarea relațiilor bilaterale”.

„Cu fermitate spunem că intenționăm să restabilim relațiile cu Federația Rusă”, a spus Philip. În același timp, prim-ministrul a spus că Moldova va continua cursul pro-european.

Guvernul condus de Pavel Filip nu a fost demis. Majoritatea parlamentară nu a susţinut moţiunea de cenzură înaintată de deputaţii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Aceasta a fost anulată pentru voturi insuficiente – 30 la număr.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...