Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce avere are Serafim Urechean,…

Ce avere are Serafim Urechean, candidatul PLDM la funcţia de primar al Capitalei

Serafim Urechean, preşedintele Curţii de Conturi este candidatul PLDM la funcţia de primar al mun. Chişinău. Urechean a mai deţinut această funcţie timp de 11 ani, între 1994-2005, când a renunţat la mandat pentru a fi de deputat în Parlament. Ulterior, Urechean a fost președinte al partidului Alianța „Moldova Noastră” (2003 – 2011) și prim-vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova (2009 – 2010). În 2011, AMN-ul a fuzionat cu PLDM, iar Urechean a fost ales preşedinte al Curţii de Conturi.

Membrii PLDM anunţă că au agreat candidatura lui Serafim Urechean, apreciind profesionalismul şi calităţile organizatorice înalte de care a dat dovadă pe parcursul activităţii sale în diferite funcţii. PLDM consideră că Serafim Urechean are toate capacităţile pentru a soluţiona problemele cu care se confruntă capitala Republicii Moldova.

Conform ultimei declaraţii cu privire la venituri şi proprietăţi disponibile pe pagina web a Comisiei Naţionale de Integritate, Urechean, în vârstă de 65 de ani, are un apartament de 129 m.p., obţinut în urma unei hotărâri de Guvern, un garaj şi o vilă. În 2013, acesta conducea un BMW, procurat în 2006. În 2013, Urechean a avut un salariu de 200 mii de lei, echivalentul a aproape 20 de mii de lei lunar.

Amintim că, până acum, la funcţia de primar al Chişinăului şi-au anunţat candidatura mai multe persoane. Printre ele, Dorin Chirtoacă (PL), Vasile Chirtoca (PCRM) sau Zinaida Greceanîi (PSRM). Alegerile locale vor avea loc la data de 14 iunie.