Autorităţile din Cannes interzic genţile mari pe plaje

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile din Cannes, celebră staţiune turistică de pe Coasta de Azur, au interzis miercuri bagajele sau genţile de mari dimensiuni pe plaje, pentru a preveni riscurile unor atentate, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Primarul David Lisnard a precizat într-un comunicat că această măsură, în vigoare pe întreg litoralul oraşului, va dura până în 31 octombrie.

Luată în cadrul stării de urgenţă instaurată în Franţa a doua zi după atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris, această măsură vizează ‘purtarea şi transportul unor bagaje de mari dimensiuni (rucsacuri, valize), a căror opacitate şi mărime ar putea ascunde materiale periculoase, arme sau produse explozive’.

În plus, reglementarea susţine şi ‘combaterea comerţului ambulant exercitat ilegal pe litoral’, apreciază primăria.

Cei care nu respectă măsura vor putea fi amendaţi sau invitaţi să plece de pe plajă.

În seara de 14 iulie, la Nisa, un bărbat a intrat cu un camion în mulţimea de oameni venită să asiste la focul de artificii organizat de ziua naţională a Franţei, făcând 84 de morţi şi 435 de răniţi, fiind în cele din urmă ucis de poliţie. Atentatul a fost revendicat de organizaţia Stat Islamic. Aceeaşi grupare a revendicat şi asasinarea marţi a unui preot şi luarea a cinci ostatici într-o biserică din nord-vestul Franţei de către doi bărbaţi, ucişi şi ei de poliţie, aminteşte AFP.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...