Tudor Deliu: Pentru a se menține la putere, guvernarea se dedă la acțiuni de corupere și șantaj

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru a se menține la putere, guvernarea se dedă la acțiuni de corupere și șantaj a oponenților politici. Declarația a fost făcută de vicepreședintele PLDM Tudor Deliu, care împreună cu șeful său de partid Viorel Cibotaru, au avut o întrevedere cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Viorel Cibotaru și-a exprimat speranța că relațiile dintre București și Chișinău vor cunoaște o dezvoltare continuă, România fiind cel mai aprig și devotat avocat al procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

„PLDM a fost și va rămâne promotorul ideii europene în Republica Moldova. Este partidul asociat cu succesele înregistrate la semnarea Acordului de Asociere a R. Moldova la UE și liberalizarea regimului de vize. Pe scena politică moldovenească suntem unicul partid pro-european adevărat, afiliat la PPE,” a subliniat Viorel Cibotaru.

La rândul său, Tudor Deliu a opinat că Moldova traversează o perioadă dificilă. „Se încearcă instaurarea unei dictaturi totale. Pentru a se menține la putere, guvernarea se dedă la acțiuni de corupere și șantaj a oponenților politici. În condițiile în care presa este monopolizată în proporție de 80 la sută, nu avem altă posibilitate de a taxa public acțiunile guvernării decât platforma parlamentară”, a spus Deliu.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a menționat că obiectivele prioritare ale mandatului său țin de dezvoltarea cooperării bilaterale, cu accent pe continuitatea proiectelor care s-au dovedit de succes, în principal cele din domeniul energetic și educațional, diversificarea prezenței investiționale românești pe piața din Moldova, consolidarea mediului de afaceri de pe cele două maluri ale Prutului.

Potrivit unui comunicat de presă al PLDM, diplomatul roman a accentuat că își dorește să contribuie de o manieră hotărâtoare la înscrierea ireversibilă a Republicii Moldova în parcursul european. „Cred sincer în acest deziderat. Nu este unul imediat, dar la capătul acestui drum cetățenii Republicii Moldova pot afla stabilitate, securitate și prosperare. Pentru a ajunge acolo, este nevoie de acțiuni curajoase, de reforme reale, de performanțe și de voință politică”, a menționat Daniel Ioniță.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...