11:16:28 20.04.2024
Stiri

Lista celor mai periculoase treceri de pietoni din Chișinău. Cum se vor schimba din primăvară?

Social 16.02.2015 12:52 Vizualizări3286 Autor: Stela Mihailovici
Lista celor mai periculoase treceri de pietoni din Chișinău. Cum se vor schimba din primăvară? victorchironda.eu


Direcția transport a municipiului Chișinău a prezentat lista celor 28 de treceri pietonale din capitală care sunt considerate cele mai periculoase și urmează a fi reamenajate pentru a-i disciplina pe șoferi.

Odată cu încălzirea vremii, pe aceste treceri vor fi construite denivelări artificiale din plastic sau cauciuc, iar în imediata apropiere vor apărea piloni pentru iluminare și piloni de protecție. Acolo unde nu există, vor fi amplasate indicatoare rutiere care semnalizează trecerea pentru pietoni.

„Câteva schițe cu modele de treceri pietonale denivelate au fost deja avizate de Directia transport a primăriei și serviciul sistematizare circulație rutieră. Costurile o să le cunoaștem sută la sută după licitație, dar este clar că materialele noi sunt costisitoare. Plasticul este de zece ori mai scump decât vopseaua, dar este mai durabil. Important este că acest material ține 4-5 ani”, a precizat șeful Direcției transport, Igor Gamrețchi.

Potrivit unor calcule preliminare, un metru pătrat de plastic amenajat pe trecerile de pietoni ar costa aproximativ 800 de lei, în comparație cu 75 de lei cât costă în prezent vopsirea unui metru pătrat de zebră.

Iată străzile pe care vor apărea la primăvară treceri pietonale europene, cu denivelări din plastic sau cauciuc, cu iluminare și piloni de protecție:

Sectorul Centru: strada Vasile Alecsandri, 31 August 1989 intersecție cu Vlaicu Pârcălab, Veronica Micle intersecție cu Mihai Eminescu, Hâncești intersecție cu Ialoveni, Columna intersecție cu Vlaicu Pârcălab.

Sectorul Botanica: două treceri pe strada Sarmizegetusa, una pe strada Nicolae Titulescu 18 și una pe Independenței 14/1.

Sectorul Râșcani: trei treceri pe strada Florilor, patru pe strada Bogdan Petriceicu Hasdeu, două treceri pe strada Bogdan Voievod și câte una pe Matei Basarab și Miron Costin.

Sectorul Ciocana: opt treceri pietonale pe străzile Alecu Russo, Ginta Latină și Mircea cel Bătrân.

Sectorul Buiucani: patru treceri la intersecția străzilor Paris cu Alexandru Marinescu, Nicolae Costin cu Ion Luca Caragiale, Vasile Lupu intersecție cu Gheorghe Codreanu, Mitropolit Dosoftei cu Petru Movilă, Mitropolit Dosoftei intersecție cu Maria Cebotari, Alexei Sciusev cu Nicolae Iorga, 31 August 1989 intersecție cu Serghei Lazo și o trecere de pietoni pe strada Doina și Ion Aldea-Teodorovici 8.

Anterior, şeful poliţiei capitalei Silviu Muşuc a prezentat un studiu despre cele mai periculoase străzi din Chișinău, unde s-au produs cele mai multe accidente rutiere. Lider este sectorul Râșcani, unde anul trecut au fost înregistrate 263 de accidente, în urma cărora au murit 12 persoane. Următoarele sunt: sectorul Buiucani - 222 de accidente (19 morți), sectorul Botanica – 222 de accidente (12 morți), sectorul Centru – 233 de accidente (5 morți) și sectorul Ciocana - 148 de accidente (7 morți).

Datele poliţiei arată că bulevardul Dacia este cea mai periculoasă arteră din Chişinău. În 2014, aici s-au produs 61 de accidente.

Anul trecut, pe trecerile de pietoni din Chișinău au fost lovite 380 de persoane, iar 18 accidente s-au soldat cu decesul victimelor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md