Federer ratează Jocurile Olimpice şi restul sezonului 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Roger Federer nu va fi prezent la Jocurile Olimpice de la Rio şi va rata şi restul sezonului 2016, din cauza problemelor medicale. Anunţul a fost făcut chiar de fostul lider mondial, pe pagina sa de Facebook.

Elveţianul şi-a motivat decizia, luată după ce s-a sfătuit cu staff-ul său medical, prin faptul că are nevoie de o perioadă mai lungă de pauză după operaţia suferită la genunchi în acest an.

„Sunt extrem de dezamăgit să anunţ că nu voi putea reprezenta Elveţia la Jocurile Olimpice de la Rio şi că, de asemenea, voi lipsi în restul sezonului. Luând în considerare toate opţiunile, după ce m-am consultat cu medicii şi cu echipa mea, am luat dificila decizie de a încheia sezonul 2016, pentru că am nevoie de o perioadă mai mare de refacere după operaţia suferită la genunchi în acest an”, a precizat Federer.

Dezamăgirea este cu atât mai mare cu cât Fed nu are în palmares o medalie de aur olimpică la simplu, singurul titlu care îi lipseşte. În 2012, la Londra, a jucat finala, dar a pierdut în faţa lui Andy Murray. Cu patru ani înainte, la Beijing, a devenit campion olimpic la dublu, alături de Stan Wawrinka.

Deţinător a 17 titluri de Grand Slam, elveţianul promite să revină mai puternic anul viitor.

„Sunt la fel de motivat ca întotdeauna şi îmi voi canaliza toată energia pentru a reveni puternic, sănătos şi în formă pentru a juca un tenis ofensiv în 2017″, a scris Federer.

În acest an, Roger Federer a fost chinuit de problema de la genunchi şi nu a reuşit să obţină vreun titlu ATP. La turneele de Grand Slam, a ajuns în semifinale la Australian Open şi Wimbledon. La Roland Garros a lipsit, din cauza problemelor medicale, primul turneu major pe care l-a ratat din 1999.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...