(foto) Un tânăr a încercat să facă contrabandă cu 10 kg de chihlimbar. Ce riscă acesta

8758d0e38f513b11d089da7a927e87c7

Un cetățean din Ucraina a fost reținut la punctul vamal Cahul-Oancea care transporta ilegal pietre asemănătoare chihlimbarului. Acesta este cercetat penal pentru tentativă de contrabandă cu chihlimbar în proporții deosebit de mari.

Reținerea a avut loc în dimineața zilei de astăzi, 26 iulie, la ieșirea din țară, prin punctul de trecere Cahul-Oancea, după ce echipei comune de control, formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali, i-au apărut suspiciuni referitor la roata de rezervă, aflată în portbagajul unui autoturism sosit la linia de control. Conform procedurii, a fost luată decizia scanării acesteia, iar imaginile prelevate au relevat prezenta unor obiecte.

În rezultatul controlului fizic efectuat, echipa mixtă a depistat aproximativ 10 kg de pietre de diferite forme și dimensiuni asemănătoare chihlimbarului. Pietrele erau transportate de către un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 32 de ani.

Persoana a fost reținută pe un termen de 72 de ore, pe cazul dat a fost inițiat un dosar penal care prevede pedeapsă sub formă de privațiune de libertate de la 3 la 10 ani.

5b9215dde2b277d721eb7887cb1c54d8

 Photo Credit: border.gov.md
Photo Credit: border.gov.md

Reporter Stagiar Stela Franțuz

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente