Ministrul de Externe al Germaniei îndeamnă Moldova să semneze cât mai curând un acord cu FMI

waltz
Foto: www.osce.org

Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, preşedinte în exerciţiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa a avut la Chișinău o întrevedere cu premierul Pavel Filip în care au discutat despre conflictul transnistrian și negocierile în format 5+2 cât și despre situația actuală a Moldovei.

„În Republica Moldova mă aflu cu o funcţie dublă, ministru de Externe al Germaniei şi preşedinte în exerciţiu al OSCE. Este o perioadă dificilă, avem multe crize periculoase şi ficile. Recent, am fost în Armenia şi Azerbajian unde am discutat despre conflictul din Carabahul de Munte. De asemenea am fost în Georgia unde am vorbit despre conflictele din Osetia şi Abhazia. Acum , sunt în Republica Moldova să discutăm despre acest conflict social. Am văzut în ultimele săptămâni că se depun eforturi pentru revigorarea discuţiilor în formatul 5+2. Vă mulţumesc pentru asta.

E bine că conflictul Transnistrean nu a evoluat precum cel din Carabahul de Munte. Recunoaşterea diplomelor şi plăcuţelor de înmatriculare sunt sigur că vor duce la succes. În calitate de reprezentat al OSCE, noi vorbim în baza unei înţelegeri comune şi respectarea integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova. Doar în acest condiţii putem vorbi despre un statut special al Transnistriei.

Conferinţa din Bavaria a arătat că relaţiile s-au dezvoltat avantajos şi putem contribui la detensionarea acestui conflict. Mă bucur că s-a ajuns la semnarea unui protocol comun. De la prima mea vizită şi cea de astăzi s-au făcut foarte multe lucruri bune în virtutea cărora putem face lucruri noi, lucruri bune şi mai departe. Dorim să în să încurajăm Republica Moldova ca să utilizeze şansele pe care i le oferă Acordul de Asociere”, a spus ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.  La fel el a salutat reformele realizate până în prezent de guvernul Filip, îndemnând executivul de la Chișinău să semneze cât de curând posibil un acord cu FMI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente