Un elev din Moldova s-a întors cu medalia de bronz de la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un elev din republica Moldova a obținut medalia de bronz la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), care s-a desfășurat în acest an în România, Piatra-Neamț, în perioada 18-23 iulie 2016 lotul olimpic național a participat la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), care s-a desfășurat în acest an în România, Piatra-Neamț.

Medalia a fost câștigată de Gabriel Cojocaru, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din Durlești. La concurs au luat parte 52 de elevi din 12 țări din Europa Centrală, precum Bulgaria, Polonia, România, Croația, Ungaria, Suedia, Germania, Georgia, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă, etc.

Lotul olimpic național la disciplina Informatică a fost reprezentat de: Mihail Țarigradschi, Marcel Bezdrighin, elevi în clasa a XII-a, LT „Orizont” (Durlești), Gabriel Cojocaru, clasa a IX-a elev la același liceu, precum și Daniel Grosu clasa a XI-a, elev la Liceul Academiei de Științe din Moldova.

Olimpiada a constat din două probe, în cadrul cărora participanților li s-a propus pentru rezolvare, în timp de 5 ore, 3 probleme de natură algoritmică. Regulamentul și condițiile de participare la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale sunt similare cu cele ale Olimpiadei Internaționale de Informatică (IOI).

Republica Moldova a participat la această competiție pentru a 4-a oară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...