15:51:47 28.03.2024
Stiri

Ucraina, acuzații fără precedent la adresa Rusiei: Transport nuclear în Crimeea

Știri 27.04.2015 16:08 Vizualizări1269 Autor: Ziarul National
Ucraina, acuzații fără precedent la adresa Rusiei: Transport nuclear în Crimeea  realitatea.net


Un transport cu însemnul „Pericol nuclear” a pornit de pe teritoriul Rusiei spre peninsula Crimeea, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), potrivit Gazeta.ua.

Potrivit datelor operative din 23 aprilie, la Consulatul General al Ucrainei din Rostov-pe-Don a venit un apel telefonic alarmant. Potrivit persoanei care a sunat și care, din motive lesne de înțeles, a dorit să rămână anonimă, prin gara Rostov au pornit probabil în direcția Crimeii câteva vagoane cu însemnul „Pericol nuclear”. Potrivit locuitorilor din peninsulă, astfel de transporturi au fost observate în mod repetat pe teritoriul republicii autonome ocupate Crimeea, menționează SBU într-un comunicat, postat pe pagina sa oficială de internet.

Consiliul pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei a declarat, la rândul său, că unii experți nu exclud posibilitatea ca armata Rusiei să transporte focoase nucleare pentru sistemele de rachete mobile.

Rusia a negat duminică orice fel de amplasare de rachete nucleare în peninsula Crimeea, după cum a relatat agenția de presă TASS.

Nu există nicio necesitate ca Rusia să desfășoare arme nucleare în Crimeea, a declarat agenției de presă amintite reprezentantul special al președintelui rus în „Districtul federal Crimeea”, Oleg Belavențev.

„Nu există nicio necesitate în acest sens. Avem suficiente arme pentru a atinge inamicul acolo unde el este. Avem suficiente astfel de arme, amplasate pe submarine nucleare și pe alți purtători”, a afirmat Belavențev, subliniind că peninsula Crimeea rămâne „o zonă fără arme nucleare”.

„În Crimeea, la ordinul președintelui (Vladimir Putin), noi vom crea o zonă de agrement și vom dezvolta Crimeea pentru ruși și vizitatori din străinătate”, a mai spus reprezentantul special al președintelui rus în peninsula anexată în martie 2014.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md