Ultima oră

Cum a fost sărbătorită ziua Drapelului de Stat la Parlament

“Acel moment istoric care s-a produs pe 27 aprilie, a fost punctul de pornire devenint simbol al identității naționale. Drapelul este o mărturie a celor care au văzut parcursul nostru de consolidare a statalității. Șirul evenimentelor care au parvenit în cei 25 de ani au determinat ca statul notru să devină o țară democratică pe continentul european”, a spus Andrian Candu în debutul evenimentului.

Prezent la eveniment, preşedintele ţării, precum şi mai mulţi foşti deputaţi au avut mesaje de onoare pentru tricolor, îndemnat la cinstirea lui, precum şi au mulţumit pentru curajul desemnării şi arborării acestuia, acum 25 de ani, pe clădirea Sovietului Suprem, actuala Preşedinţie.

"Este bine să arborăm drapelul şi în zile obişnuite pentru a cultiva şi menţine spiritul patriotic în rândul cetăţenilor, mai ales printre cei de vârstă tânără", a îndemnat şeful statului.

Totodată, invitaţii spekerului, au rostit discursuri cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la desemnarea oficială a tricolorului în calitate de Drapel de Stat, au vizionat un film despre tricolor şi au ascultat poiezii tematice în interpretarea picilor.

De asemenea, cu această ocazie, legislativul îşi va deschide larg uşile pentru vizitatori. Astfel, în perioada 27 – 30 aprilie 2015, între orele 14.00 – 16.00, moldovenii vor avea acces liber în cşădirea Parlamentului, pentru vedea o expoziţie de drapele, care îi aparțin colecționarului Petru Costin, ale cărui lucrări sunt incluse în Cartea Recordurilor Guiness.

Potrivit programului, în seara zilei de azi, la ora 19:00 pe scena din scuarul Parlamentului vor urca Orchestra Prezidenţială şi Chisinau Youth Orchestra. Iar la ora 21:00 clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile drapelului naţional.
 
Sursa: infotag.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *