19:14:54 24.04.2024
Stiri

Chirtoacă și-a enumerat succesele după opt ani de mandat și s-a dus „la bere”. Activistă: „O să ajungi în iad”

Social 27.04.2015 14:48 Vizualizări2446 Autor: Stela Mihailovici
Chirtoacă și-a enumerat succesele după opt ani de mandat și s-a dus „la bere”. Activistă: „O să ajungi în iad”


Zeci de mii de locuri de muncă create prin dezvoltarea unor afaceri noi în capitală, 600 de mii de metri pătrați de străzi reparate, 60 de troleibuze asamblate la Chișinău și altele cumpărate din Belarus, 45 de terenuri noi de joacă pentru copii amenajate în curți, reconstrucția rețelelor de apeduct, canalizare și iluminare, curățirea lacului Valea Morilor și râului Bâc și amenajarea primei străzi pietonale din oraș, acestea au fost câteva dintre proiectele pe care le-a menționat primarul general Dorin Chirtoacă în raportul său de activitate, prezentat pentru cei opt ani de mandat.

Nouă pagini cu realizări și alte șase cu priorități pentru anii următori și nicio pagină destinată eșecurilor.

„Au fost reparate 20 de străzi, dublu față de ce s-a făcut până în anul 2007. Au fost reconstruite mai multe instituții de învățământ și recuperate nouă grădinițe date în chirie în anii precedenți. Am cumpărat prima autospecială modernă care poate interveni la înălțimi mari în caz de incendiu. Fiecare al doilea troleibuz care circulă acum prin oraș este nou. Suburbiile capitalei au primit resurse pentru modernizare cât nu a primit de la Guvern niciun sat din toată republica”, și-a lăudat Dorin Chirtoacă munca, prezentând raportul în Scuarul Europei, avându-i în spate pe toți șefii de direcții de la Primăria Chișinău.

Edilul nu a ezitat nici astăzi să facă politică, aducând mai multe critici la adresa guvernanților. „Am reușit să menținem cursul european în Chișinău, ceea ce nu s-a întâmplat la nivel central, după evenimentele care au explodat la sfârșitul anului. (...) Panglica tricoloră nu poate fi pusă în piept așa cum s-a făcut astăzi în Parlament. Nu merită să o poarte oamenii de acolo”, a spus Chirtoacă, amintind că astăzi este sărbătorită Ziua Tricolorului. Totuși, primarul a uitat să-și prindă panglica tricoloră la piept, așa cum au făcut-o toți funcționarii Primăriei care stăteau în spatele său.

Cât și-a ținut discursul, edilul i-a tot admirat pe doi locuitori ai capitalei care au venit să-și exprime nemulțumirea. Aceștia au stat așezați chiar în fața tribunei, având în mână cate o foaie pe care și-au scris necazurile.

„Tălharule, întoarce-mi compensația” era primul mesaj adresat primarului de un bătrânel.

Buciumul, închis din interesul lui Chirtoacă. El a dat ordin să-mi fie închiși copiii în casă”, era cel de-al doilea mesaj venit din partea Vioricăi Tătaru, fiica regretatului artist Tudor Tătaru.

Cei doi nu au mai apucat să-și spună nemulțumirea în public. Edilul capitalei a fost aplaudat de zecile de susținători prezenți la eveniment, iar la final, locuitorilor care au venit să-și spună păsul nu le-a fost oferit cuvântul. Pentru prima dată, primarului nu i-au fost adresate întrebări după prezentarea raportului.

Dorin Chirtoacă i-a îndemnat pe cei prezenți să meargă la o terasă pe strada pietonală pentru a servi o bere. „Am visat ca măcar la final de mandat să beau o bere”, a zâmbit Chirtoacă.

Primarul a fost petrecut cu huiduieli de reprezentanții unei organizații de protecție a animalelor, care au venit în scuarul Europei cu un banner prin care îndemnau locuitorii să aibă grijă de câinii vagabonzi. „O să ajungi în iad, tu și cei care ucideți animalele”, a strigat o activistă în urma lui Chirtoacă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md