Derby-ul primei zile s-a disputat la Tiraspol între Sheriff, campioana în exerciţiu, şi Zaria Bălţi, deţinătoarea Cupei Moldovei în exerciţiu. Bălţenii au câştigat partida cu 2-1. Sheriff a deschis scorul în debutul jocului, minutul 9, prin Kvrzic, iar bălţenii au egalat în minutul 47 prin Novicov. Bugaiov pe final de joc, minutul 89, a marcat pentru Zaria.

La Nisporeni, Speranţa şi Dinamo-Auto au terminat la egalitate, 0-0. Speranţa a terminat meciul în 10 oameni, având şi o bară transversală în partea a doua.

La Orhei, Milsami, campioana din 2015, s-a impus cu 2-0 în partida cu una dintre codaşele ediţiei anterioare, Saxan. Sidorenco în minutele adiţionale ale primei reprize şi Rakhmanau în minutul 85 au adus victoria gazdelor.

Academia a început furibund campionatul, reuşind un scor fluviu, 4-1, la Ghidighici, în faţa nou-promovatei Ungheni. Echipa de la malul Prutului nu a avut portari în lot la această partidă, astfel un fundaş a luat mănuşile şi a intrat între buturi. Bîrdan, Crăcimari (dublă) şi Slivca au semnat golurile gazdelor, în timp ce Eduard Avram a marcat primul gol din istorie în Divizia Naţională pentru Ungheni.

Ultima partidă s-a disputat în această seară la Speia între formaţiile din capitală, Dacia şi Zimbru. Galben-verzii au câştigat cu 1-0 prin golul din minutul 85 al lui Fortes.

Clasamentul este condus de Academia, urmată de Milsami, Zaria şi Zimbru. În timp ce prima codaşă a clasamentului este nou-promovata CF Ungheni.

Etapa a doua se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, când este programat un nou derby, la Chişinău, între Zimbru şi Milsami.