Printre instituţiile de învăţământ superior care sunt solicitate an de an este şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. Deşi taxele de studii au fost majorate simţitor, chiar de la primele ore ale dimineţii, la panourile de informare din curtea instituţiei s-a format coadă. Universitatea oferă 695 de locuri, dintre care 445 sunt fără plată, iar 250 contra cost.

Ştefan Companeţ a absolvit Institutul Industrial din Torino, Italia, şi a decis să revină în Moldova pentru a obţine licenţa în medicină. Tânărul speră că-i va reuşi să intre la studii fără taxă.

Igor Novoloacă din raionul Glodeni a absolvit liceul cu o medie generală de 9,87 şi vrea să devină medic. Şi el speră să obţină un loc fără taxă.
Cozi imense s-au format şi la Universitatea de Stat, unde tinerii au aşteptat ore în şir ca să-şi poată depune dosarul. Deşi la USM anul acesta nu au fost majorate taxele, unii candidaţi, dar şi părinţii lor, spun că sumele bat la buzunar.

În total, 30 de universităţi din toată republica şi-au deschis uşile pentru viitorii studenţi. Potrivit Ministerului Educaţiei, sunt disponibile aproximativ 17 mii 400 de locuri, cu 500 mai puţin decât anul trecut, şase mii dintre care sunt fără taxă. Cererile de participare la concursul de admitere vor putea fi depuse până pe 1 august, iar rezultatele finale vor fi afişate până pe 11 august.