Dave, care nu este rudă cu celebrul scriitor laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, s-a prezentat la concurs cu stufoasă barbă căruntă similară acestuia şi s-a îmbrăcat cu un "strategic" pulover marinăresc în dungi, elemente care i-au adus victoria.

„Noul Hemingway", în vârstă de 65 de ani, era convins că merita să câştige, nu doar pentru că a purtat cu stoicism puloverul pe o temperatură de peste 30 de grade, ci şi pentru că este şi un mare admirator la operei celebrului scriitor american.

„Îmi place să pescuiesc, îmi place să beau cu măsură şi îmi plac femeile ... Mă simt ca un Ernest pentru că trăiesc în oraşul în care el a locuit atâţia ani", a declarat fericit câştigătorul. Concurentul, originar din Carolina de Nord, a declarat că elementul cheie este "să perseverezi" şi să urmezi sfaturile concurenţilor precedenţi pentru a acumula experienţă.

Un număr de 13 sosii ale lui Ernest Hemingway s-au calificat în finală şi au aspirat la titlul acestui concurs anual care se organizează la tradiţionalul bar Sloppy Joe's, preferatul lui Hemingway în cei peste zece ani în care a locuit la Cayo Hueso. Deşi fericitul câştigător a asigurat că nu este rudă cu Hemingway, Dave a subliniat că toată lumea îi spune că seamănă izbitor cu celebrul scriitor.

Ernest Hemingway a locuit în Cayo Hueso mai ales pe timpul iernii, între sfârşitul anilor '20 şi începutul anilor '30. În această insulă legată de Florida de mai multe poduri, Hemingway a scris o mare parte a operei sale, practicând totodată pescuitul, unul din sporturile sale preferate.