Cum comentează Eduard Harunjen posibila investigație din SUA privind furtul miliardului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorul general interimar Eduard Harunjen susţine că nu cunoaşte despre demararea unei anchete în Statele Unite ale Americii privind furtul miliardului. Totuși, acesta presupune că investigaţiile ar fi fost pornite după ce procurorii de la Chişinău au expediat anul trecut o comisie rogatorie.

„N-am fost informaţi deocamdată despre pornirea unei anchete. Noi, de fapt, avem o cooperare cu serviciile din SUA privind fraudele bancare. Am trimis comisie rogatorie, am făcut mai multe şedinţe de lucru comune. Intuiesc că ancheta ar fi putut fi pornită în baza comisiei rogatorii ce a fost expediată încă anul trecut. Autorităţile din mai multe state, atunci când primesc o comisie rogatorie şi sunt rugaţi să facă nişte acţiuni, iniţiază o anchetă proprie pentru că doar aşa pot să purceadă la ridicări de documente, audieri etc”, a declarat procurorul general interimar pentru anticorupție.md.

Compania „Frontier Solutions” ar fi expediat o nouă scrisoare pe numele procurorului general interimar Eduard Harunjen și a procurorului Adriana Bețișor în care informează autoritățile din Republica Moldova despre inițierea unei investigații în SUA pe tema furtului miliardului.

Scrisoarea este datată cu 22 iulie current și semnată de John B. Sandweg. Cel puțin asta reiese dintr-un document intrat în posesia redacției Agora.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...