04:30:04 20.04.2024
Stiri

Mii de refugiaţi evacuaţi din nordul Parisului. E vorba în special de bărbați

Știri 24.07.2016 17:05 Vizualizări1137 Autor: Ziarul National


Mii de refugiaţi evacuaţi din nordul Parisului. E vorba în special de bărbați stirileprotv.ro

Autorităţile franceze au evacuat în ultimele ore 2 600 de refugiaţi dintr-o tabără improvizată în zona de nord a Parisului, informează France Presse. Aceasta este operaţiunea de cea mai mare amploare care s-a desfăşurat în capitala Franţei în ultimul an, în direcţia imigranţilor, arată primăria oraşului, citată de aceeaşi sursă.

Refugiaţii evacuaţi în cursul zilei de vineri din tabăra improvizată sunt, în mare parte, bărbaţi care provin din ţări precum Afganistan, Somalia sau Eritreea. Este vorba, însă, şi despre aproximativ 100 de femei şi copii, cu toţii fiind instalaţi în zona dintre două staţii de metrou în nord-estul oraşului.

Forţele de ordine i-au somat pe refugiaţi să părăsească tabăra şi i-au transportat spre centre speciale de cazare amenajate la marginea Parisului. Operaţiunea a durat aproape o zi întreagă: din zori şi până în jurul orei 20:30, ora Franţei, informează gandul.info.

În ultima perioadă, autorităţile franceze au operat 26 de astfel de evacuări, numite „trimiteri la adăpost”, prin care imigranţii stabiliţi în tabere încropite la periferia Parisului au fost relocaţi în unităţi de azil. Luna trecută, o altă astfel de acţiune de amploare a avut loc într-un parc tot din nordul oraşului, în urma căreia 1 800 de persoane au fost înregistrate şi luate în custodie de statul francez.

Ca urmare a numărului mare de refugiaţi sosiţi în zonă, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat că la jumătatea lunii septembrie va fi înfiinţat un centru special pentru imigranţi în nordul capitalei, pentru a găzdui în siguranţă şi a oferi condiţii optime cât mai multor persoane.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md