Veteranii de război părăsesc Platforma DA: Am avut înțelegeri cu platforma civică, nu cu partidul politic

Veteranii războiului de pe Nistru au anunțat că părăsesc Platforma Civică Demnitate și Adevăr.  Decizia a fost luată astăzi, cu votul majorității, în urma ședinței Consiliului veteranilor de război.

Despre aceasta a anunțat secretarul Uniunii pentru postul de televiziune Realitatea TV.

„Cu votul majoritar, Consiliul național a votat ieșirea din Platforma „Demnitate și Adevăr”. Decizia a fost luată cu votul majorității. 23 de veterani au votat pentru părăsirea Platformei, 20 contra, iar o persoană s-a abținut”, a spus Prisac.

Potrivit lui, veteranii nu sunt mulțumiți că platforma civică se transformă în una politică.

„Platforma civică „Demnitate și Adevăr” s-au transformat într-un partid. Majoritatea membrilor ai Plarformei civice au devenit membri de partid. Adică noi am avut careva înțelegeri cu platforma civică, nu cu partidul politic DA. Inițial Platforma civică a avut unele revendicări, care ulterior s-au transformat în altele”, a menționat Prisac.

Secretarul uniunii veranilor a mai menționat că în următoarele săptămâni Consiliul va convoca o adunare împreună cu liderii Platformei DA, în cadrul căreia își vor înainta nemulțumirile.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.