Prime grase pentru poliţiştii care au protejat casa şi birourile lui Plahotniuc în timpul protestului din 24 aprilie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliţiştii care au asigurat ordinea publică în timpul protestului din 24 aprilie, organizat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, vor fi premiaţi. Asta prevede o hotărâre a Guvernului publicată vineri în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, Ministerul Finanțelor va aloca aproape 7 milioane lei către Ministerul Afacerilor Interne și 48 de mii de lei către Ministerul Justiției pentru premierea angajaților implicați în măsurile de asigurare a ordinii publice în timpul manifestațiilor desfășurate la 24 aprilie 2016.

Deși autoritățile pretind că vor premia polițiștii care au asigurat ordinea publică, este de menționat că sute de polițiști au protejat, la 24 aprilie, clădirile care aparțin oligarhului Vladimir Plahotniuc.

În timpul protestului din 24 aprilie, manifestanţii din Piaţa Marii Adunări Naţionale au pornit în marş spre Global Business Centre, care aparține lui Plahotniuc. Aceștia însă au ajuns pe strada Bulgara, acolo unde își are locuinț oligarhul. Acolo oamenii au fost întâmpinați de sute de polițiști. Tot sute de polițiști se aflau și la Global Business Centre. Presa a scris că cele două clădiri ar fi fost păzite mai bine decât Guvernul.

df2-586x319

Tot în acea zi, în fața hotelului Codru și a clădirii Global Business Center au fost surprinși la primele ore ale dimineții zeci de indivizi dubioși. În jurul celor două clădiri, ambele aparținând lui Vladimir Plahotniuc, s-au adunat zeci de tineri îmbrăcați sport.

Deocamdată, nu se știe numărul polițiștilor care urmează a fi premiați.

pozaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa1


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...