Mai scump decât Ronaldo: Un atacant argentinian este ca și transferat la Juventus

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fotbalul din Italia se află în faţa unui moment istoric, campioană Juventus urmând a spulbera recordurile în materie de sume plătite pentru transferul unui jucător.

Potrivit presei italiene, „Bătrâna Doamnă” îl va înregimenta pe argentinianul Gonzalo Higuain pentru o suma de necrezut pentru nivelul la care a ajuns Serie A, 94,7 milioane de euro, valoarea clauzei de reziliere pe care atacantul o are cu Napoli.

Jucătorul ar fi efectuat deja vizită medicală într-o clinică din privată şi a ajuns la un acord cu Juve în privinţa contractului, urmând a semna un acord pe patru ani, cu un salariu stagional de 7,5 milioane de euro.

Sud-americanul a stabilit sezonul trecut un record istoric pentru campionatul italian: a devenit omul cu cele mai multe goluri marcate într-un sezon din istoria Serie A, cu 36 de reuşite.

Higuain a fost transferat de Napoli în 2013, de la Real Madrid, pentru 37 de milioane de euro, şi a avut trei sezoane excelente în Serie A, cu 71 de goluri marcate.

Preşedintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, a declarat chiar zilele trecute că „Higuain s-ar trăda pe sine dacă ar pleca la Juventus după ce şi-a declarat dragostea pentru Napoli”.

Dacă mutarea va deveni oficială, Higuain va ajunge al doilea cel mai scump fotbalist din istorie, după Gareth Bale dar înaintea lui Cristiano Ronaldo, care era adus de Real în 2009 în schimbul a 94 de milioane de euro.

Transferul lui Gonzalo Higuain ar putea fi urmat, pentru Juventus, de vânzarea lui Paul Pogba, anunţat în ultima perioadă ca şi plecat la Manchester United, pentru peste 120 de milioane de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...