JO 2016: Usain Bolt spune că interzicerea atleților ruși la JO ajută la „curățarea” sportului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Interzicerea participării atleților ruși la JO de la Rio de Janeiro ajută la „curățarea” sportului și descurajează pe cei care eventual se gândeau să apeleze la substanțe interzise, a declarat atletul jamaican Usain Bolt, de șase ori campion olimpic.

„Probabil că decizia îi va speria pe mulți și va transmite mesajul clar că în sport a început curățenia la modul cel mai categoric. Dacă aveți dovezi și depistați pe cineva, vă îndemn să acționați. Legea este lege iar dopajul trebuie serios pedepsit”, a declarat Bolt pentru presa britanică.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul Comitetului Olimpic Rus (ROC) și al celor 68 de atleți care solicitau dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro după ce au fost suspendați de Federația internațională de specialitate (IAAF).

„Juriul TAS a confirmat validitatea deciziei IAAF conform căreia sportivii a căror federație națională a fost suspendată sunt ineligibili pentru competițiile organizate sub egida IAAF”, a anunțat TAS în motivarea deciziei sale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...