Sagaidac: Gofman se află încă în SUA, iar acţiunile Procuraturii Anticorupţie sunt o provocare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul șef adjunct al Ser­vi­ci­u­lui Pre­ve­nire şi Com­ba­tere a Spă­lă­rii Bani­lor (SPCB) din cadrul Centrului Național Anticorupție, Mihail Gofman, se află pe teritoriul SUA, iar acţiunea de ieri a Procuraturii Anticorupţie a fost o provocare. De această părere este fostul angajat al Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac.

Reacția lui Sagaidac vine după ce vineri şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a declarat că a existat o informaţie precum că Mihail Gofman s-a întors în ţară, iar la domiciliul acestuia a fost trimis un angajat al Procuraturii Anticorupţie şi un poliţist pentru a-l escorta la audieri.

„Acţiunea Procuraturii Anticorupţie a fost o provocare din şirul de provocări care urmează. Ei provoacă prin diferite forme, inclusiv prin cea de astăzi, fiindcă este mare panică la ei. Procuratura Anticorupţie nu este independentă instituţional şi operaţional şi acţionează la indicaţiile directe ale lui Vladimir Plahotniuc – aşa-numitul coordonator. Domnul Mihail Gofma se află pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. De către avocatul din SUA al domnului Mihail Gofman a fost transmisă o scrisoarea în adresa Procuraturii Anticorupţie. Urmare a acestei scrisori coordonatorul s-a agitat şi mai tare”, a declarat Sergiu Sagaidac.

Acesta anunță că scrisoarea va fi publicată luni.

„Avocatul din SUA al domnului Mihail Gofman va ieşi cu o declaraţie de presă. Luni va fi publicată şi transmisă către mass-media. Această scrisoare a fost recepţionată de către Procuratura Generală şi Procuratura Anticorupţie, drept urmare a fost şi provocarea. Deţin o copie a acestei scrisori, pentru a garanta SECURITATEA ŞI SIGURANŢA acelui jurnalist, care va publica şi transmitecătre mass-media scrisoarea avocatului din SUA al domnului Mihail Gofman. Scrisoarea va fi publicată LUNI – 25 IULIE CURENT, de către acel jurnalist. În caz dacă se va întâmpla ceva cu acel jurnalist, scrisoarea dată va fi publicată de către mine”, a mai spus Sagaidac.

Mihail Gofman s-a aflat în SUA în ultimele două săptămâni, unde a mers pentru a informa instituţiile americane despre schema prin care a fost jefuit sistemul bancar din Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...