Mai mulți militari și polițiști turci s-au sinucis după lovitura de stat eșuată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulți militari și polițiști turci s-au sinucis ori au încercat să se sinucidă după lovitura de stat eșuată din 15 iulie, ultimul fiind un colonel care și-a luat viața vineri, transmite agenția EFE.

Despre acesta din urmă, care a fost secundul comandantului unei brigăzi, autoritățile afirmă că s-a sinucis nu pentru că s-ar fi temut de represalii, ci din cauza depresiei provocate de sentimentul că nu a reușit să împiedice tentativa de lovitură de stat.

Un alt colonel, de data aceasta acuzat că a participat la puci, a amenințat vineri că se aruncă de pe unul dintre podurile ce trec peste Bosfor la Istanbul. Însă el a fost în cele din urmă arestat.

Printre cei care și-au pus capăt zilelor după puciul eșuat de vinerea trecută se regăsesc guvernatorul unui district și trei polițiști bănuiți de implicare în tentativa de lovitură de stat.

Ultimul bilanț al victimelor acestei încercări a unei facțiuni din armată de a prelua puterea indică 270 de morți, dintre care 24 sunt din rândul participanților activi la lovitura de stat. În confruntările cu puciștii și-au pierdut viața 72 de soldați și 5 polițiști, precum și 179 de civili.

Atât președintele Recep Tayyip Erdogan, cât și premierul Binali Yildirim au admis că au existat deficiențe în activitatea serviciilor de informații, care nu i-au informat despre iminența acestei lovituri de stat, pusă de ei pe seama clericului Fethullah Gulen, autoexilat în SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...