Detalii despre asasinarea jurnalistului Pavel Şeremet: Se pare că un bărbat şi o femeie au plasat bomba// VIDEO

Publicația ucraineană Обозреватель a difuzat astăzi o înregistrare video, potrivit căreia în plasarea explozibilului sub automobilul jurnalistului Pavel Șeremet ar fi fost implicaţi un bărbat şi o femeie. Astfel, imaginile surprinse de  camerelor video arată că femeia a lucrat împreună cu un bărbat.

Portalul oferă, de asemenea, cronologia evenimentelor:

Astfel, la 00.22, un bărbat neidentificat se apropie de maşina parcată in care a doua zi dimineaţa moare Şeremet. El se aşează lângă portiera şoferului şi plasează construcţia pentru ataşarea dispozitivului exploziv.

La ora 2.33, acelaşi bărbat şi o femeie merg în direcţia blocului unde a locuit Şeremet la o distanţă de aproximativ 15 metri unul faţă de celălalt. Femeia cară o pungă sau pachet – se vede ca bagajul este greu. Potrivit anchetatorilor, în pungă se afla bomba.

La 2:38 cei doi se întâlnesc, schimbă câteva cuvinte şi apoi se despart. Bărbatul traversează strada mimând mersul unui om băut.

La 2:39 el se opreşte pe cealaltă parte a străzii, iar femeia în dreptul maşinii Subaru, scoate pachetul exploziv şi îl ataşează de partea de jos după care pleacă. Plasarea bombei nu a durat mai mult de un minut.

[youtube id=”droXncUfIcI”]

Jurnalistul rus Pavel Șeremet a fost ucis miercuri în urma exploziei unei bombe plasate sub mașina în care se afla, pe o stradă din centrul Kievului. Acesta se îndrepta în jurul orei 7:45 spre redacția unui post de radio unde urma să-și modereze talk-show-ul.

Pavel Șeremet, 44 de ani, născut la Minsk, era un jurnalist foarte cunoscut, cu o carieră remarcabilă în Belarus și Rusia, care se stabilise de cinci ani în Ucraina, unde activa la influenta publicație electronică Ukrainska Pravda, înființată de Gheorghi Gongadze, jurnalistul asasinat și decapitat la începutul anilor 2000 sub regimul președintelui Leonid Kucima.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.